Woningcorporaties

Kostenloos jouw sociale huurwoningen optimaal beheren

Prasset biedt de oplossing om jouw vastgoed efficiënt en effectief te beheren, zonder kosten!

Start een gratis demo

Een belangrijke rol

Woningcorporaties zijn steeds belangrijker in onze maatschappij. Prasset neemt werk uit handen en bespaard tijd voor jouw personeel.

Gelijke kansen

Voor veel mensen is het een grote uitdaging op een mooi én betaalbaar huis voor zichzelf te vinden. De woningbranche is breed en divers: je hebt appartementen, kamers, huizen en nog veel meer. Vaak gaat de verkoop en verhuur van dit vastgoed via particulieren en marktpartijen als makelaars en projectontwikkelaars. Voor deze commerciële partijen is de prijs voor vastgoed vaak een belangrijk aspect. Alleen biedt dit voor iedereen dan wel de gelijke kansen?

Een beetje extra hulp

In Nederland hebben we gelukkig woningcorporaties die ervoor zorgen dat mensen met een lager inkomen ook een kans krijgen om goed te wonen. Ze helpen bij het bouwen, verhuren en onderhouden van sociale huurwoningen. Dit zijn betaalbare huurwoningen die zonder winstoogmerk worden verhuurd. De Nederlandse overheid wordt gezien als financier en toezichthouder van deze woningcorporaties. Met hulp van de overheid weten woningcorporaties leefbare wijken te realiseren voor mensen met een smalle beurs.

Te veel kosten

Met in totaal meer dan 2,4 miljoen woningen in beheer hebben woningcorporaties een belangrijke rol in onze maatschappij. Helaas is het voor woningcorporaties lastig om aan inkomsten te komen. Dit komt met name omdat woningcorporaties bijna geen subsidie krijgen, maar toch hun vastgoed voor een veel lagere prijs verhuren dan andere verhuurders. Daarnaast hebben ze ook last van grote kostenposten zoals:

  • Rente over leningen
  • Onderhoud van woningen
  • Belastingen
  • Personeelskosten

Voor woningcorporaties is Prasset daarom een betaalbare oplossing om efficiënt en effectief aan het werk te gaan. Ons platform is tijdsbesparend voor verhuurmedewerkers en projectleiders. Lees hieronder waarom!

Optimaal beheren

Met het platform van Prasset kun je op een zeer efficiënte en effectieve manier je vastgoed beheren. Dit heeft te maken met onze API die ervoor zorgt dat jij je vastgoed en klantgegevens op één handige plek bij elkaar hebt. Met Prasset hoef je dus niet tussen verschillende systemen te schakelen. Op die manier haalt Prasset meer werk uit handen dan andere vastgoedbeheer tools. Uiteraard zijn onze CRM en Objecten modules ook gebruiksvriendelijk ingericht, zodat iedereen er gemakkelijk in kan werken.

Gratis online tot publicatie!
De CRM en objecten modules van Prasset zijn daarnaast ook nog eens gratis te gebruiken. Optimaal jouw vastgoed beheren, zonder kosten. Tel uit je winst!

Bespaar tijd

Door de kostenbesparingen daalt het aanbod, terwijl de vraag naar sociale huurwoningen nog steeds stijgt. Steeds meer kandidaten melden zich aan voor sociale huurwoningen. Het kan zelfs zo gek lopen dat er maar liefst 300 kandidaten zijn voor één sociale huurwoning. Het is daarom een extreem tijdrovende opgave om uit deze bak met kandidaten de ideale bewoner te vinden.

Gelukkig heeft Prasset ook daar een oplossing voor bedacht met haar geautomatiseerde toewijzingsmodule. Geef je voorkeur voor kandidaten aan op basis van inkomen, leeftijd, geslacht, woonsituatie, zekerheid en klanttevredenheid. Om een algoritme te configureer die automatisch de perfecte match tussen lead en object maakt op basis van jouw aangegeven voorkeur.

Dat is nog lang niet alles

Daarnaast biedt Prasset ook nog 8 andere tools aan die helpen met jouw vastgoed perfect online te presenteren. Start nu gratis en maak gebruik van de presentatietools! Niet dat het nodig is met meer dan 300 inschrijvingen op één sociale huurwoning..

Toch benieuwd welke tools we nog meer aanbieden, ga naar onze feature pagina!

Voor woningcorporaties

Prasset is er voor woningcorporaties. Met onze modules bespaar je tijd en ben je in staat om jouw vastgoed optimaal te beheren, zonder kosten! Daarnaast is het met de andere bouwstenen ook nog eens mogelijk om jouw vastgoed optimaal te presenteren en converteren tegen lage kosten.

Meer dan 1000 objecten in beheer?
Heb jij meer dan 1000 objecten in beheer en ben je benieuwd wat we met Prasset voor jouw woningcorporatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we een speciale afspraak maken en een vrijblijvend pakket op maat aan te bieden.

Profiteer vandaag nog met je hele team van de mogelijkheden met Prasset!

Start gratis

Het Prasset CRM & Objectenbeheer voor vastgoedprofessionals blijft 100% gratis.

Tot maar liefst 100 vastgoed objecten. Ontdek Prasset, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Login illustratie Prasset

Registreer je gratis

Jelle Berkhout van Prasset

Bel of mail mij voor meer informatie over Prasset!

Bel ons Mail ons