Residentieel wonen

Efficient tijdelijk jouw vastgoed verhuren

Prasset is dé tool waarmee jij slim en snel jouw residentiële woning kunt verhuren.

Start een gratis demo

Open en toegankelijk voor iedereen

Of je nou tijdelijk vastgoed verhuurd aan ouderen, jongeren of gewoon mensen die een woning nodig hebben. Prasset is dé tool die jou hierbij kan helpen.

Prasset voor residentieel wonen

De samenstelling van onze bevolking verandert. Het is nu 2020 en meer dan de helft van de volwassenen is al 50 jaar of ouder. Dat is een hele grote groep mensen. Grote kans dat jij dus ook al een aantal jaar meegaat. Wonen er nog bekenden in het ouderlijk huis waar jij in bent opgegroeid?

De groei van de hoeveelheid ouderen is namelijk nog lang niet voorbij. Vergrijzing van de bevolking vraagt ook om steeds meer zorg. Het percentage van chronische ziektes is een stuk hoger bij ouderen. Na een ziekenhuisopname is het bijvoorbeeld niet mogelijk om gelijk naar huis te gaan omdat er tijdelijk meer zorg nodig is. Residentieel wonen is hier een goede oplossing voor. Het biedt ouderenzorg met een prachtige verblijfplaats. Residentieel wonen betekent namelijk letterlijk “een tijdelijke verblijfplaats”. Zo geldt residentieel wonen bijvoorbeeld ook voor de tijdelijke opvang van jongeren. Zelfs oude kantoorpanden, appartementen en huizen waar mensen in verblijven voor de sloop zijn residentiële woningen.

Snel een plek vinden

Residentieel wonen is dus een breed begrip. In sommige gevallen wordt er met spoed naar een residentiële woning gezocht en gevonden. In sommige gevallen is het een proces waarbij men langer moet wachten omdat er geen woningen beschikbaar zijn. Voorop staat is dat woningzoekenden op een efficiënte en effectieve manier een woning kunnen vinden. Prasset is dé oplossing waarmee residentiële woningen optimaal kunnen worden aangeboden, zodat mensen snel ergens tijdelijk terecht kunnen.

Vastgoed beheren

Wanneer je in het bezit bent van meerdere residentiële woningen dan is het in eerste instantie belangrijk dat je deze op één centrale plek kunt beheren. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het Prasset objectenbeheer dat speciaal is ingericht voor vastgoed.

Is er al een woningdossier waar jij gebruik van maakt?
Geen enkel probleem! Prasset is een open platform dankzij haar goed gedocumenteerde API. Deze maakt het mogelijk om met elk systeem te koppelen.

Alles begint na het inloggen in Prasset. In Prasset kan een project worden aangemaakt. Dit project kan bestaan uit verschillende kamers of woningen. Alle objectinformatie wordt hierin opgeslagen. Dus het soort woning, prijs, m2, aantal kamers, ligging, type, afbeeldingen en nog veel meer!

Jouw bewoners bijhouden

Uiteraard is het ook belangrijk om inzicht te hebben in de bewoners die in jouw woningen verblijven. Hiervoor kun je gebruik maken van het Prasset CRM voor vastgoed. Hierin worden alle mensen die in een van jouw woningen verblijven of hebben verbleven opgeslagen. Een overzicht van alle bewoners.

Via het CRM-systeem kun je jouw bewoners ook ideaal op de hoogte houden met de mailing tool van Prasset. Met slechts één druk op de knop kun je een mailtje naar iedereen in jouw CRM-systeem versturen of doelgericht contact opnemen dankzij het handige filtersysteem.

Hier is het uiteraard ook mogelijk om je eigen CRM-systeem te koppelen.

Vastgoed publiceren

Zodra de plek waar objecten en klanten staan weergegeven is ingericht, dan kun je beginnen met het publiceren van jouw vastgoed. Prasset biedt verschillende bouwstenen aan die hiervoor ingezet kunnen worden:

Interactieve kaarten

De interactieve kaarten module van Prasset is handig wanneer jij mooie tekeningen, plattegronden of foto’s van de residentiële woningen hebt. Met deze module kun je namelijk zelf met een penseel de kamer intekenen. Vervolgens koppel je het ingetekende stuk aan een van de door jouw opgeslagen objecten in het objecten systeem. Alle gegevens verschijnen dan automatisch naast het door jou ingetekende stuk. Doe dit bij elke kamer en je hebt een interactieve kaart!

Website

Prasset biedt ook een eigen website builder aan. Deze is super gebruiksvriendelijk ingericht!. Dus ook als je digitaal niet zo goed bent onderlegd is dat geen enkel probleem. Door het handige drag & drop systeem creëer je gemakkelijk je eigen website. Op die manier kun je jouw aanbod en informatie online met mensen delen.

Aanbod

De aanbod module is perfect om jouw vastgoed ook op andere websites aan te bieden. Profiteer van de vele bezoekers op andere grote vastgoedwebsites en biedt jouw woningen of kamers daar ook op aan. Dit is geen tijdrovende klus, alle gegevens uit het objecten systeem worden snel op andere websites gepubliceerd. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid van jouw vastgoed.

Aanmelden voor een woning

Zodra jouw vastgoed online wordt gepresenteerd is het ook belangrijk dat mensen de mogelijkheid hebben om zich hiervoor aan te melden. Daarom biedt Prasset ook een handige formulieren module aan waarmee je zelf formulieren kunt vormgeven. Alles wat er jij besluit in het formulier uit te vragen, verschijnt in het CRM-systeem.

Tip: maak formulieren op met vervolgvragen die gerelateerd zijn aan voorafgaande antwoorden om een optimale workflow te creëren.

Statistieken van jouw vastgoed

Prasset biedt ook een overzicht van jouw vastgoed en hoe het presteert. Deze prestaties worden uit het objecten- en CRM-systeem gehaald. Het dashboard van Prasset is een duidelijk overzicht van de statistieken in de vorm van cirkel- en staafdiagrammen. Hierin kun je precies inzien welke bewoners jij hebt en welk percentage van jouw woningen en kamers nog vrij is. In het dashboard zie je dus precies in hoe jouw vastgoed ervoor staat en welke doelgroep jij bereikt. Vanuit het dashboard kun je ook gemakkelijk verder navigeren naar de objectenbeheer en CRM modules.

Slimme toewijzing

Stel dat je enorm veel aanmeldingen hebt voor een residentiële woning. Dan wil je natuurlijk niet allemaal tijd kwijt zijn aan het handmatig doorlopen van alle inschrijvers. Daarom heeft Prasset een automatische toewijzingsmodule ontwikkeld. In slechts 4 stappen vind jij de perfecte bewoner.

1. Maak een toewijzingsprofiel aan
Op basis van de gegevens die jij hebt opgevraagd kun je een toewijzingsprofiel aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld een profiel creeëren op basis van leeftijd, inkomen, benodigde zorg, reden voor residentiële woning of wat je maar wilt! Na het aanmaken van een profiel kun je precies inzien hoeveel inschrijvers aan jouw criteria voldoen.

2. Selecteer vastgoed
Bij de tweede stap kun je selecteren welk vastgoed jij wilt toewijzen. Geef hierbij aan om welk woningtype het gaat, hoe groot de woning is, op welke verdieping de woning zich bevindt en voor welke prijs het mogelijk is om in de woning te wonen. Het systeem haalt daarna vanzelf al het vastgoed op dat jij hebt geselecteerd.

3. Geselecteerd vastgoed wijzigen
Deze stap is bedoeld ter controle. Ben je tevreden met de hoeveelheid geselecteerde inschrijvers t.o.v. het vastgoed? Zo niet, dan kun je bij deze stap het profiel of de geselecteerde objecten wijzigen. Wanneer je wel tevreden bent hoef je bij deze stap niks te wijzigen en kun je verder gaan naar stap 4.

4. Toewijzing berekenen
Eerst kun je nog een belangrijk criterium aangeven. Je hebt de keuze uit klanttevredenheid, zekerheid of rendement. Nadat je dit hebt geselecteerd, en je op berekenen klikt, begint het automatische rekenwerk.

Het door jou gecreëerde algoritme begint te lopen. Alle inschrijvers worden nu automatisch aan het vastgoed gekoppeld. De berekening duurt slechts enkele minuten, daarna kun je de berekening inzien. Ben je tevreden met de uitkomst? Informeer jouw inschrijvers dan gelijk via de mailing tool!

Prasset voor residentieel wonen

Of je nou tijdelijk vastgoed verhuurd aan ouderen, jongeren of gewoon mensen die een woning nodig hebben. Prasset is dé tool die jou hierbij kan helpen. De flexibiliteit en slimme bouwstenen maken Prasset een open platform voor iedereen. Maak gratis gebruik van ons object- en CRM-systeem en zorg voor een optimale flow bij het verhuren van jouw residentiële woning.

Prasset dat verhuurt vastgoed!

Start gratis

Het Prasset CRM & Objectenbeheer voor vastgoedprofessionals blijft 100% gratis.

Tot maar liefst 100 vastgoed objecten. Ontdek Prasset, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Login illustratie Prasset

Registreer je gratis

Jelle Berkhout van Prasset

Bel of mail mij voor meer informatie over Prasset!

Bel ons Mail ons