Verkoop

Prasset verkoopt vastgoed

Of het nou om een woning of een compleet nieuwbouwproject gaat. Prasset is dé tool die jou helpt bij de verkoop van vastgoed.

Start een gratis demo

Modules & integratie

Prasset bevat slimme modules en mogelijkheden voor integraties zodat jij jouw vastgoed optimaal kunt verkopen.

Voor de verkoop van vastgoed

Stel je eens voor je hebt een appartement in Oldenzaal. Dit appartement is in het jaar 1962 gebouwd, hij is 72m² groot, bevat 3 kamers en bevindt zich op de derde verdieping en jij vindt het tijd om hem te verkopen. Prasset is dé tool die jou hierbij kan helpen. Het maakt niet uit of je nou een makelaar, projectontwikkelaar of een vastgoedmanager bent. Prasset is er voor de vastgoedprofessional die wil weten waar hij aan toe is.

In het hierboven genoemde voorbeeld ging het om één appartement. Alleen bij de verkoop van vastgoed via Prasset maakt het niet uit of het om één appartement, het hele appartementencomplex of om een compleet nieuwbouwproject gaat. Onze tool is namelijk zo slim ingericht dat je binnen no-time elke woning optimaal presenteert en verkoopt. Dit is waarom:

Flexibiliteit

Prasset is het enige open platform in de markt dankzij haar API. Dit is een goed gedocumenteerd stukje software dat ervoor zorgt dat gegevens en systemen met elkaar kunnen communiceren. Dat klinkt best ingewikkeld, maar straks als jij je vastgoed presenteert snap je precies waarom onze API zo belangrijk is.

Objectinformatie

Je hebt vast wel een keer op Funda gekeken. Bij een woning staat altijd een omschrijving, belangrijke informatie en ook de kenmerken van een woning weergegeven. Kenmerken en informatie zoals bij het hierboven genoemde appartement. Laten we deze nog even kort op een rijtje zetten:

Soort woning: Appartement
Locatie: Oldenzaal
Bouwjaar: 1962
Oppervlakte: 72m2
Kamers: 3
Verdieping: 2

Al deze informatie kun je via het objecten systeem van Prasset aan een woning koppelen. Het PIM-systeem is de plek waar je alle informatie over een woning kunt beheren. Dus stel je voor je upload deze informatie op het PIM-systeem en noemt hem “appartement 1”.

Binnen de objecten module kan je op de naam “appartement 1” klikken en vervolgens verschijnt alle informatie op jouw beeld. Nu is het alleen niet de bedoeling dat jij deze informatie te zien krijgt, maar dat dit bij potentiële kopers terecht komt.

Presentatie

Naast objectinformatie wil je natuurlijk ook iets visueels van je vastgoed presenteren. Daarom heb je blauwdrukken, plattegronden, tekeningen, foto’s of zelf een video van het appartement gemaakt. Deze visuele beelden met de daarbijbehorende de objectinformatie kun je via de presentatietools van Prasset aan potentiële kopers presenteren. Deze vier modules kunnen zowel los als gezamenlijk worden afgenomen:

Interactieve kaarten

In deze module kun je zelf foto’s, blauwdrukken, tekeningen, of een plattegrond uploaden. Laten we zeggen dat je besluit de foto’s in de interactieve kaarten module te verwerken. Binnen deze module kun je op de foto’s het appartement intekenen dat jij wilt verkopen. Wanneer je het appartement hebt ingetekend kun je deze koppelen aan jouw vastgoed in het objecten-systeem, namelijk "appartement 1”.

Alle informatie die opgeslagen staat in de objecten-module wordt automatisch vanuit het systeem naar de interactieve kaart gecommuniceerd. Als je nu met je muis op het appartement op de foto klikt, dan verschijnt alle objectinformatie. Je hebt nu dus een interactieve kaart met een foto en en alle objectinformatie van jouw appartement.

Hoe kan dat?
Leuk dat je het vraagt! Dit is dus precies waarom die API van ons zo belangrijk is. Deze zorgt ervoor dat informatie tussen verschillende systemen kan worden uitgewisseld.

Aanbod

Je kan er ook voor kiezen om jouw vastgoed op andere populaire website aan te bieden. Hiervoor kun je gebruik maken van de aanbod bouwsteen van Prasset. Deze module zorgt ervoor dat de opgeslagen informatie in het objecten-systeem op vastgoedwebsites terecht kan komen. Het is zelfs mogelijk om de interactieve kaart die je net hebt gemaakt op een andere website te zetten. Dus zonder maar iets handmatig opnieuw te hoeven invoeren, kun je jouw vastgoed op andere websites laten verschijnen.

Website

Je vastgoed via andere websites presenteren gaat snel en makkelijk. Alleen je kunt er ook voor kiezen om je eigen een website te maken met daarop al het vastgoed dat jij te bieden hebt. De websitebuilder van Prasset is super gebruiksvriendelijk ingericht. Dus ook als je niet zo digitaal bent weggelegd kun jij gewoon je eigen website bouwen. Maak gebruik van het drag & drop systeem en bepaal zelf hoe je de website vormgeeft. Foto’s en informatie van jouw vastgoed via een website presenteren was nog nooit zo gemakkelijk.

Formulieren

Het is ook belangrijk dat mensen zich op een makkelijke manier voor jouw appartement kunnen inschrijven. Hiervoor heeft Prasset een formulieren tool ontwikkeld. Deze tool is perfect voor het verzamelen van klantgegevens. Je kunt helemaal zelf bepalen welke vragen je stelt en op welke manier jouw doelgroep kan antwoorden. Dus meerkeuzevragen, open vragen, beoordelingsvragen of vragen met een likertschaal. Bij de formulieren tool van Prasset kan het allemaal.

Klantgegevens opslaan

Je hebt nu je objecten kunnen presenteren en bepaald wat je van jouw doelgroep wil weten. Dan is het wel zo handig dat je deze gegevens ook ergens in kan terugzien. Hiervoor heeft Prasset een eigen CRM-systeem ontwikkeld. Daarin staan alle gegevens van de mensen die jouw formulieren hebben ingevuld.

Heb je al een eigen CRM-systeem?
Geen enkel probleem! Ook hier komt onze API weer van pas. Het is namelijk mogelijk om jouw CRM aan ons platform te koppelen. Zo kun je gewoon in je eigen CRM-systeem blijven werken, maar de gegevensvan het CRM voor de andere modules van Prasset gebruiken.

Klanten bedienen

Vanuit je CRM-systeem kun je je klanten optimaal bedienen. Een van de tools die Prasset daarvoor heeft ontwikkeld is de mailing tool. Hiermee kun je geautomatiseerd mails instellen wanneer mensen zich aanmelden voor een bezichtiging of wanneer iemand je formulier heeft ingevuld. Met de mail module kun je ook doelgericht contact opnemen met jouw klanten en een mail versturen waarin jij nieuw vastgoed aanbiedt. Of je nou gebruik maakt van je eigen CRM of dat van ons, de mailing tool is hoe dan ook ideaal om klanten te bedienen.

Data en statistieken

Alle verzamelde klantgegevens staan nu in een CRM-systeem. Je vastgoed en de gegevens ervan staan in een object systeem. Je kunt in beide systemen de informatie inzien en aanpassen. Alleen zou je niet liever in één oogopslag willen zien hoe jouw vastgoed presteert, waar je klanten uit bestaan en welke objecten jij nog kunt verkopen?

Ga dan naar het dashboard van Prasset. Hierin komen alle gegevens samen en kun je aan de hand van diagrammen zien hoe jouw vastgoed ervoor staat. Denk aan staafdiagrammen waarmee je precies kunt zien welke objecten beschikbaar, onder optie of verkocht zijn. Ook gegevens van jouw klanten zijn makkelijk te bekijken. Denk aan cirkeldiagrammen die zijn onderverdeeld in geslacht, salaris of burgerlijke staat. Het dashboard is perfect om in te zien hoe jouw vastgoed presteert en welke doelgroep jij bereikt. Daarnaast kun je vanuit het dashboard makkelijk naar de objecten en CRM module navigeren.

Automatische toewijzing

Als laatste bouwsteen heet Prasset een automatische toewijzingsmodule. Deze is perfect wanneer je een nieuwbouwproject of appartementencomplex bezit en veel inschrijvers krijgt. De verzamelde klantgegevens in het CRM en de verzamelde objectgegevens in de objecten module kun je namelijk gebruiken om automatisch de ideale bewoners te vinden voor jouw project. Deze toewijzing module werkt in 4 simpele stappen:

1. Creëer een toewijzingsprofiel
Geef aan welke leeftijd, welk inkomen, welke woonsituatie en welke burgerlijke staat jij wil dat je inschrijver moet hebben. Het systeem geeft vervolgens precies aan hoeveel van jouw inschrijvers voldoen aan de opgegeven beschrijving.

2. Selecteer de objecten
Geef daarna aan om welke objecten het bij de toewijzingsronde gaat. Selecteer de verdieping, het type woning, de afmetingen en welke prijs het vastgoed heeft dat jij wil toewijzen. Ook nu geeft het systeem precies aan hoeveel van dit soort woningen jij wil gaan toewijzen.

3. Wijzig geselecteerde objecten
De toewijzingsmodule geeft dus aan hoeveel objecten jij hebt geselecteerd en tussen hoeveel potentiële kopers jij ze wil verdelen. Vaak heb je meer inschrijvers dan woningen. Als je tevreden bent met de hoeveelheden kun je naar de volgende stap gaan.

4. Berekenen toewijzing
In de laatste stap kun je de toewijzing berekenen. Selecteer de belangrijkste toewijzingscriteria waarop jij je vastgoed wil toewijzen; klanttevredenheid, zekerheid of rendement. En selecteer de opties op basis van 1e, 2e of 3e voorkeur.

Je hebt nu je eigen algoritme voor optimale toewijzing gecreëerd! Na de berekening kun je de toewijzing bekijken. Wanneer je tevreden bent kun je middels de mailingtool iedereen informeren met het nieuws dat ze de woning toegewezen hebben gekregen.

Prasset verkoopt vastgoed

Of je nou in het bezit bent van één woning of van plan bent om een compleet project in de markt te zetten. Prasset is een ideale tool om jouw hierbij te helpen. De verschillende modules, flexibiliteit en slimme data verzameling zorgt ervoor dat je jouw vastgoed optimaal kan beheren, presenteren en converteren. Start vandaag nog zonder te betalen.

Prasset dat verkoopt vastgoed!

Start gratis

Het Prasset CRM & Objectenbeheer voor vastgoedprofessionals blijft 100% gratis.

Tot maar liefst 100 vastgoed objecten. Ontdek Prasset, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Login illustratie Prasset

Registreer je gratis

Jelle Berkhout van Prasset

Bel of mail mij voor meer informatie over Prasset!

Bel ons Mail ons