Verhuur

Optimaal je woning verhuren en de ideale huurder vinden

Prasset biedt een volledige suite van modules aan waarmee je jouw vastgoed optimaal kunt verhuren.

Start een gratis demo

Bespaar tijd

De bouwstenen van Prasset bevatten slimme automatiseringen die werk uit handen nemen.

Voor verhuurders van vastgoed

Als verhuurder van vastgoed moet je veel zaken regelen. Allereerst moet je weten of je woning(en) wel verhuurd mogen worden op basis van de hypotheekvoorwaarden. Zodra je weet of je mag verhuren, moet je gaan nadenken over:

  • De verhuurkosten;
  • Hoe je de woning wil verhuren;
  • De duur van het huurcontract;
  • De huurprijs.

Wanneer je dit allemaal heb uitgedacht, kom je bij het volgende en lastigste gedeelte van het verhuurproces. Namelijk het aanbieden van je woning en het vinden van de juiste huurder. Je wil namelijk iemand vinden die de huurprijs kan betalen, maar ook iemand die betrouwbaar is. Laat staan dat je iemand vindt, want soms is het al lastig genoeg om aan kandidaten te komen. Gelukkig kan Prasset je hier perfect bij helpen. Lees hieronder waarom!

Een open platform

Prasset staat voor flexibiliteit in het kiezen van de best passende vastgoedtools. Dit heeft ze te danken aan haar API. Dit is een stukje software dat ervoor zorgt dat gegevens met elkaar kunnen worden uitgewisseld en systemen met elkaar kunnen communiceren.

Waar het op neerkomt is dat Prasset een volledige suite van modules aanbiedt. Deze kun je gebruiken, maar je eigen systemen koppelen en gebruiken is net zo makkelijk. Dankzij haar API is Prasset het enige open platform in de markt.

Informatie over je woning

Je wil natuurlijk dat je potentiële klanten precies weten om wat voor woning het gaat, hoe groot de woning is, waar de woning zich bevindt, per wanneer de woning beschikbaar, maar ook voor hoelang de woning beschikbaar is. Dit zijn allemaal nuttige stukjes informatie voor jouw doelgroep. In plaats van deze handmatig bij verschillende aanbieders in te typen kun je alle informatie van een woning via het Objecten beheer systeem van Prasset aan jouw woning koppelen.

Bijvoorbeeld: woning 1 = een vrijstaande woning, gebouwd in 1995, is 96m2, heeft 6 verschillende kamers, ligt in provincie Overijssel en heeft een mooi balkon.

Dankzij het objecten beheer systeem blijft alle informatie over jouw vastgoed netjes opgeslagen in één systeem en is deze gekoppeld aan een woning die jij aan wil bieden. Wanneer je dan je woning via verschillende websites wilt aanbieden met de aanbod module van Prasset dan kan dat snel en efficiënt, zonder dat je alles over hoeft te typen. De informatie van het systeem kan namelijk gemakkelijk naar de websites worden overgezet waar jij je woning op wil presenteren.

Presentatie van je woning

Naast een aantal eigenschappen van je woning, wil je natuurlijk ook iets visueels aan je doelgroep bieden. Hiervoor heeft Prasset een aantal leuke modules die helpen bij het goed presenteren en converteren van jouw woning.

Interactieve kaarten

Met de interactieve kaarten module kun je precies laten zien hoe je woning eruit ziet op een kaart. Upload zelf foto’s, blauwdrukken, bouwtekeningen of een plattegrond waar jouw vastgoed op staat. Teken daarna op de kaart in waar jouw woning staat en geeft aan om welke woning (woning 1) het gaat. Vervolgens wordt weer nuttige informatie uit het Objecten systeem bij het bouwnummer geplaatst.

Aanbod

Zoals hierboven aangegeven kun je jouw vastgoed via andere websites aanbieden. Dit komt dankzij de aanbod module van Prasset. Dit is een presentatietool die ervoor zorgt dat jouw aanbod kan worden ingezet op verschillende websites. Alleen ook als je de interactieve kaart op een andere website wilt aanbieden, dan kan dat met de aanbod bouwsteen.

Website

In plaats van constant jouw aanbod via andere websites aan te bieden kun je met Prasset ook zelf een website aanmaken. Dankzij een makkelijk drag & drop systeem ben je in staat om helemaal zelf een website op te bouwen. Ideaal om al jouw vastgoed in je eigen huisstijl aan te bieden.

Formulieren

Wanneer mensen interesse hebben in jouw woning, dan wil je ze natuurlijk de mogelijkheid geven om dit aan je te laten weten. Een makkelijke manier om dit te doen is via de formulieren tool van Prasset. Met de formulieren tool kun je vragen opstellen die mensen moeten beantwoorden om zich voor je woning aan te melden. Op die manier verzamel je gegevens van klanten, die ook weer terug te vinden zijn in jouw CRM.

Het CRM-systeem

Alle klantgegevens worden opgeslagen in een CRM-systeem. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van het Prasset CRM, maar je kunt er dus ook voor kiezen om je eigen CRM-systeem te koppelen. In het CRM-systeem kun je alle klantgegevens inzien, specifiek een klant inzien en ook je klanten bedienen.

Je klanten bedienen

Om je klanten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen van jouw vastgoed, kun je gebruik maken van de mailing tool van Prasset. Vanuit het CRM-systeem kun je automatische mailflows opzetten. Als mensen zich aanmelden voor een bezichtiging of wanneer iemand jouw formulier invult, krijgen ze automatisch een door jou opgestelde e-mail. De module om jouw klanten mee te bedienen.

Het dashboard

Je hebt nu objectgegevens en klantgegevens (CRM). In de dashboard module worden al deze statistieken op een slimme manier verwerkt. Zo kun je aan de hand van diagrammen alle data en statistieken van jouw objecten in een oogopslag terugzien. Zo kun je zien welk percentage van jouw woningen is verhuurd, onder optie staat of nog beschikbaar is. Ook kun je met cirkeldiagrammen de leeftijd, het geslacht, salaris of de burgerlijke staat van jouw klanten inzien. Volledige inzage in hoe jouw vastgoed presteert en welke doelgroep jij bereikt. Daarnaast kun je via het dashboard makkelijk naar de CRM en objecten module navigeren.

Automatische toewijzing

De perfecte huurder vinden is lastig. Maar door op een slimme manier het profiel van jouw ideale inschrijver te laten matchen met objecten kom je al een heel eind. Met de toewijzingsmodule van Prasset ben je in staat om zelf een algoritme voor optimale toewijzing te creeëren. In slechts 4 stappen wordt de perfecte match gevonden, dit is hoe:

1. Een toewijzingsprofiel aanmaken
Een toewijzingsprofiel kun je maken op basis van de gegevens die jij bij de formulieren hebt opgevraagd. Leeftijd, inkomen, woonsituatie en burgerlijke staat zijn allemaal voorbeelden van criteria waar jij je toewijzing profiel kunt aanmaken. Heb je de het toewijzings profiel gecreëerd, dan geeft het systeem vervolgens precies aan hoeveel inschrijvers aan jouw criteria voldoen.

2. Objecten selecteren
Bij het selecteren van de objecten geef je aan welke woningen jij wil laten toewijzen. Geef aan om welk woningtype het gaat, op welke verdieping hij zich bevindt, hoeveel vierkante meters de woning heeft en tegen welke prijs de woning wordt verkocht. Het systeem haalt dan vanzelf de hoeveelheid ojecten op die jij kan gaan toewijzen.

3. Geselecteerde objecten wijzigen
Vaak heb je meer inschrijvers dan objecten. Alleen mocht de hoeveelheid potentiële kopers ten opzichte van de objecten tegenvallen dan kun je ze bij stap 3 nog altijd wijzigen. Wanneer je tevreden bent dan kun je naar de volgende stap gaan.

4. Toewijzing berekenen
In de laatste stap kun je de toewijzing berekenen. Eerst kun je nog je belangrijkste toewijzingscriteria aangeven. Hierbij kun je de keuze uit klanttevredenheid, zekerheid of rendement maken.

Inschrijvers hebben ook hun voorkeuren voor objecten opgegeven. Ze hebben een favoriet objecttype en een 1e, 2e en 3e voorkeur opgegeven. Voordat de automatische toewijzing plaatsvindt kun je dus kiezen of dat op basis van objecttype of op basis van 1e, 2e of 3e voorkeur gebeurt.

Wanneer je de stappen hebt doorlopen kun je op berekenen klikken. Dan begint je algoritme te lopen en worden de inschrijvers automatisch aan objecten gekoppeld. Na de berekening kun je de toewijzing inzien. Ben je tevreden, dan kun je middels de mailing tool iedereen informeren met het nieuws dat ze de woning toegewezen hebben gekregen.

Prasset verhuurt vastgoed

Huurwoningen aanbieden en de juiste huurder vinden kan lastig zijn. Daarom biedt Prasset een volledige suite van bouwstenen aan waarmee je helemaal zelf jouw vastgoed mee kunt aanbieden. De flexibiliteit die Prasset met zich meebrengt zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen van welke tools jij gebruik wil maken. Je bespaard tijd door de slimme automatiseringen die de toewijzing en mail module met zich meebrengen. Prasset is hét platform voor de vastgoedprofessional die wil weten waar hij aan toe is. Start vandaag nog zonder te betalen.

Prasset dat verhuurt vastgoed!

Start gratis

Het Prasset CRM & Objectenbeheer voor vastgoedprofessionals blijft 100% gratis.

Tot maar liefst 100 vastgoed objecten. Ontdek Prasset, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Login illustratie Prasset

Registreer je gratis

Jelle Berkhout van Prasset

Bel of mail mij voor meer informatie over Prasset!

Bel ons Mail ons