Nieuwbouw

Prasset is de tool voor nieuwbouw

Of je nou één nieuwbouwwoning of een volledig project op wil zetten. Prasset helpt bij het realiseren van nieuwbouw!

Start een gratis demo

Prasset voor elke fase

Van de initiatieffase tot aan de toewijzingsfase heeft Prasset verschillende bouwstenen die helpen bij het nieuwbouwproces.

Voor nieuwbouw

Het neerzetten van nieuwbouw kent verschillende fases. Allereerst moet er initiatief worden genomen. Dit wordt ook wel de adviesfase genoemd. Een ambitieus plan van een ontwikkelaar om nieuwe huizen, winkels of appartementen te bouwen. Alles moet zijn uitgedacht. De locatie, de prijsklasse, de grootte, de bijzonderheden en functionaliteiten van wat er gebouwd moet worden. Wat jij wil bouwen moet aansluiten op de behoeften van potentiële kopers. Om goedkeuring te krijgen moet het plan haalbaar zijn, want waarom zou je kiezen voor nieuwbouw?

Nieuwbouw brengt vele voordelen met zich mee. Wanneer iets nieuw is, dan kun je ervan uitgaan dat alles werkt. Dat is een zorg minder. Daarnaast is nieuwbouw energie zuiniger, milieuvriendelijker en jaarlijks voordeliger dan oudbouw. Dit komt door de duurzame materialen en de goede isolatie dat nieuw gebouwd vastgoed met zich meebrengt. Genoeg redenen om te kiezen voor nieuwbouw dus!

Realiseer nieuwbouw

Prasset is de vastgoedtool die jou bij helpt bij het realiseren van nieuwbouw. Door de verschillende bouwstenen die Prasset aanbiedt kun je van A tot Z een nieuwbouwproject helemaal zelf realiseren! Maak bij elke fase gebruik van een module van Prasset en zie voor jezelf hoe ons platform jou kan helpen.

Het mooiste aan Prasset is ook nog dat het een open platform is. Dus ook als je al eigen systemen hebt waar je graag gebruik van maakt, dan is dat geen probleem. Prasset kan met elk systeem koppelen!

De initiatieffase

Zoals hierboven genoemd begint nieuwbouw bij het nemen van initiatief. Of dit gaat om een compleet nieuwbouwproject of slechts één nieuwbouwwoning maakt niet uit. In deze fase kun je alle eigenschappen van het vastgoedproject dat jij wil neerzetten uitdenken. Beslis wat om wat voor soort woning het gaat, welke locatie de woning moet hebben, hoe groot de woning moet zijn, hoeveel kamers de woning heeft en noteer dit in het Objecten beheer systeem van Prasset.

Bijvoorbeeld: "asset 1"
Soort woning: appartement
Locatie: Amsterdam
Oppervlakte: 72m2
Kamers: 3
Verdieping: 2

In de objecten-module van Prasset kun je dus alle eigenschappen van jouw vastgoed opslaan en wijzigen. Een volledig project met appartementen kun je gemakkelijk in Prasset uploaden. Eenmaal in het objecten beheer systeem van Prasset kun je in één oogopslag alle informatie over jouw assets inzien en verspreiden. Ideaal om objectieve eigenschappen van jouw vastgoed te verwerken. Je bent vrij om te bepalen welke eigenschappen jij in je objecten systeem wilt hebben staan.

Maak je al gebruik van een eigen woningdossier?
Geen enkel probleem! Prasset is een open platform dankzij haar API. Dit is een goed gedocumenteerd stukje software dat ervoor zorgt dat je je eigen systeem met het platform van Prasset kunt koppelen. Zo kun je in je eigen woningdossier blijven werken, maar de informatie uit jouw systeem gebruiken voor de andere bouwstenen van Prasset.

De ontwerpfase

Voordat er gebouw mag worden moet er natuurlijk wel een ontwerp zijn. Ook dit is het mooie aan nieuwbouw, je hebt namelijk nog alle vrijheid bij de inrichting. Het is jouw persoonlijke ontwerp. Je kunt kiezen welke keuken, welke badkamer en wat voor vloer jij in de woningen wil hebben. Je kunt er zelfs voor kiezen om nog een een dakkapel mee te nemen in de ontwerpfase.

De ontwerpfase is zeer belangrijk voor de verkoop van het vastgoed. Teken daarom alles uit. Plattegronden, blauwdrukken, 2D visualisaties en mooie 3D design tools helpen om jouw plannen letterlijk tot leven te brengen. Alles wat jij tekent en creëert in de ontwerpfase kun je namelijk met de publicatietools van Prasset aan je doelgroep presenteren!

De verkoopfase

In de verkoopfase is het belangrijk om leads te werven en zoveel mogelijk potentiële kopers te vinden. De publicatietools van Prasset zijn ingericht op optimale conversie. De onderstaande modules 4 zorgen ervoor dat jij je vastgoed optimaal kunt presenteren.

1. Interactieve kaarten

De interactieve kaarten zijn perfect om de door jou getekende visualisaties met informatie aan potentiële kopers te laten zien. Teken zelf polygonen in op de foto’s, tekeningen en plattegronden via deze module van Prassset. Koppel daarna de getekende polygonen aan de objecten zoals “asset 1” hierboven en alle informatie van dit vastgoedobject verschijnt automatisch op de interactieve kaart!

2. Aanbod

Met slechts één klik op de knop jouw project ook op andere websites publiceren met de aanbod module. Mede dankzij de slimme API van Prasset ben je in staat om alle objectgegevens en interactieve kaarten van jouw vastgoed op andere websites te publiceren. Zo hoef je nooit meer iets handmatig over te typen!

3. Website

Je kunt snel en eenvoudig je nieuwbouwproject via andere websites aanbieden. Alleen het is ook mogelijk om zelf een website maken met Prasset. Onze website module is super gebruiksvriendelijk ingericht en elke pionier kan ermee aan de slag! Maak gebruik van het drag & drop systeem en de dynamische componenten en geef de website de huisstijlkleuren van jouw organisatie.

De inschrijffase

De mogelijkheid om je in te schrijven voor jouw nieuwbouwproject mag natuurlijk niet op een website ontbreken. De formulieren module van Prasset helpt je bij het uitvragen van de gegevens waar jij behoefte aan hebt. Je kunt de formulieren helemaal zelf opstellen. Bepaal wat je van jouw doelgroep wil weten en welke vragen daarbij horen. Alle antwoorden, gegevens en data van de inschrijvers worden opgeslagen het CRM van Prasset.

Een CRM speciaal voor vastgoed!

Alles wat je hebt uitgevraagd bij de formulieren is terug te zien in je CRM-systeem. Dus bij het inrichten van de formulieren module ben je eigenlijk bezig met het ontwerpen van je eigen CRM-systeem. Dit is het centrale relatiebestand waar je al je klanten in kunt beheren en bedienen.

Maak je al gebruik van een ander CRM-systeem?
Geen stress, ook dit CRM-systeem kan met Prasset worden gekoppeld. Alle gegevens van je eigen CRM-systeem worden via onze API uitgewisseld met het platform. Vervolgens kun je zelf bepalen in welk CRM-systeem jij verder wil werken. Door de integratie worden wijzigingen in beide systemen aangepast.

Je inschrijvers bedienen

Inschrijvers bedienen was nog nooit zo makkelijk. Via het CRM-systeem van Prasset kun je met één klik op de knop mails versturen met de mailing tool van Prasset. Maak slim gebruik van het filtersysteem in de CRM module om doelgericht contact op te nemen met jouw inschrijvers. Daarnaast is het ook mogelijk om geautomatiseerde mailflows op te stellen voor iedereen die zich inschrijft voor jouw nieuwbouwproject.

Dashboard met data en statistieken

De klantgegevens worden in het CRM-systeem opgeslagen en alle objectgegevens worden in het objecten systeem opgeslagen. In de dashboard module van Prasset wordt al deze informatie verwerkt een overzicht waarin je precies kunt zien hoe jouw project presteert.

Aan de hand van staaf- en cirkeldiagrammen wordt weergegeven welke assets beschikbaar, onder optie en verkocht zijn. Ook je klantgegevens worden verwerkt in diagrammen zodat je precies kunt zien welk percentage van jouw inschrijvers boven een bepaald inkomen liggen. Vanuit het dashboard kun je ook makkelijk verder navigeren naar het object- of CRM-systeem.

Automatische toewijzing

Met Prasset kun je je vastgoed optimaal online presenteren. Grote kans dus dat je veel inschrijvers hebt ontvangen voor jouw nieuwbouwproject. Misschien zelfs zoveel dat ze allemaal stuk voor stuk handmatig nalopen zeeën van tijd kost. Hiervoor heeft Prasset een speciale toewijzingsmodule ontwikkeld. In slechts 4 stappen match hij automatisch de ideale bewonder aan jouw vastgoed!

Stap 1. een profiel creëren
Creëer een profiel van jouw ideale bewoner. Dit kan op basis van geslacht, leeftijd, woonsituatie, burgerlijke staat of andere belangrijke gegevens die jij in je formulier hebt uitgevraagd. De module geeft daarna precies aan hoeveel bewoners aan jouw beschrijving voldoen.

Stap 2. assets selecteren
Selecteer de assets die jij wil toewijzen. Dit gaat op basis van type woning, afmetingen, prijs, verdieping of andere gegevens die jij in je object-systeem hebt genoteerd. De module geeft vervolgens aan hoeveel assets jij hebt geselecteerd om toe te wijzen.

Stap 3. geselecteerde assets wijzigen
In dit overzicht zie je precies hoeveel assets en hoeveel inschrijvers jij hebt geselecteerd. Mocht je nog iets willen wijzigen dan kan dat in dit menu. Wanneer je tevreden bent, kun je verder gaan naar de laatste stap.

Stap 4. bereken toewijzing
In de laaste stap kun je de toewijzing berekenen. Selecteer eerst nog de belangrijkste toewijzingscriteria en klik vervolgens op berekenen. Na de berekening kun je de toewijzing inzien. Je hebt je eigen algoritme voor optimale toewijzing gecreëerd!

De volgende stap is iedereen informeren met het nieuws dat ze een woning toegewezen hebben gekregen. Ook dit kan met één klik op de knop.

Prasset verkoopt nieuwbouw

Het realiseren van een nieuwbouwproject kent vele fases. Van de initiatieffase tot aan de toewijzingsfase heeft Prasset verschillende bouwstenen die helpen bij het proces. Door de slimme modules en automatiseringen neemt Prasset werk uit handen. Of je nou één nieuwbouwwoning of een volledig project op wil zetten. Prasset zorgt ervoor dat je jouw vastgoed optimaal kunt beheren, presenteren en converteren. Tijd om te bouwen!

Prasset dat verkoopt vastgoed!

Start gratis

Het Prasset CRM & Objectenbeheer voor vastgoedprofessionals blijft 100% gratis.

Tot maar liefst 100 vastgoed objecten. Ontdek Prasset, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Login illustratie Prasset

Registreer je gratis

Jelle Berkhout van Prasset

Bel of mail mij voor meer informatie over Prasset!

Bel ons Mail ons